keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

metropolipolitiikkaa ja muita kiireitä

Viime viikkoihin on mahtunut ainakin metropolipolitiikkaa, ihmiskauppaa, kaupunkiviljelyä, yksi työhaastattelu, sekalaista kulttuuria ja Helsingin Vasemmiston kevätpiirikokous. Kaikista tekisi mieli kirjoittaa, jos sekalaisten lehtijuttujen ja gradun kirjoittamiselta ehtisi…

Puolueosastoni Vasemmistolinkki järjesti maaliskuun alkupuolella Metropoli!-seminaarin, jossa ihmeteltiin ja ideoitiin uutta vasemmistolaista kaupunkipolitiikkaa neljän alustajan ja parinkymmenen muun osallistujan voimin. Seminaarin alustajina olivat Tero Toivanen (Megafoni ja Arjen radikaalit), Eetu Viren (Uudet barbaarit), Silvia Modig (kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu) ja Peter Fredriksson (tulosaluejohtaja, HSY). Metropolia ja kaupunkipolitiikkaa lähestyttiin seminaaripuheissa erityisesti metropolityöläisen näkökulmasta. Keskeisiksi teemoiksi nousivat tieto- ja palvelutyöläisten tarvitsemat erilaiset palvelut ja uudenlainen sosiaalipolitiikka mukaan lukien perustulo, ekologiset haasteet, asuminen, metropolin vapaa tila ja aika sekä verkostot niin kaupunkien välillä, niiden sisällä kuin asukkaidenkin kesken.

Kehittyvästä metropolista maalailtiin kauniita haavekuvia niin kuin unelmien kaupungista kuuluukin.  Suurimpia haasteita tuntuu olevan se, miten utopioista päästää rakentamaan todellisuutta. Syksyn kunnallisvaalit taitavat olla ensimmäinen askel sillä tiellä.

Kirjoitin seminaarista pidemmän jutun Vasemmistolinkin nettisivuille (joiden uutta ulkomuotoa juonittiin viimeksi tänään!).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti